Pretraživanje web mjesta (nakon slanja bit ćete preusmjereni na stranicu s rezultatima pretraživanja)

PREFABOND ALUMINIJSKA KOMPOZITNA PLOČA - MODERAN, GLADAK IZGLED I KOD PROJEKATA S MALIM POVRŠINAMA


Od jednostavnog dizajna do privlačenja pozornosti – PREFABOND aluminijska kompozitna ploča ispunjava sve arhitektonske zahtjeve – sada i u P.10 kvaliteti!

PREFABOND aluminijska kompozitna ploča u novoj izvedbi optimalno upotpunjuje cjeloviti sustav PERFA. Kompozitna je ploča od sada, kao i PREFA proizvodi za krov, fasade i dodatan pribor, dostupna i u omiljenim P.10 bojama: antracit, crna, prefa bijela, orah smeđa i tamno siva. Nadalje, ukupno osam standardnih boja omogućuje optičku raznolikost na fasadi s nepromjenjivom kvalitetom i trajnosti boje.

P.10 CJELOVITI SUSTAV – SAVRŠENO USKLAĐEN TEHNIČKI I BOJAMA

Cjeloviti sustav tvrtke PREFA s više od 5000 proizvoda omogućuje homogene i harmonične ovojnice zgrada prema osobnim željama. Svi proizvodi i kompletan montažni pribor te dodatni proizvodi odlično su međusobno usklađeni i zajedno se isporučuju. Time se osigurava, da su svi dijelovi optimalno usklađeni i da rezultat ispunjava najviše vizualne i kvalitativne zahtjeve. PREFA je sa sustavom P.10 razvio površinu otporne boje koja ispunjava najviše zahtjeve po pitanju kvalitete.

LIJEPO, JAKO I DUGOTRAJNO

Posebna kombinacija materijala čini ploču iznimno stabilnom i daje joj visoku savojnu čvrstoću i otpornost na udarce: Postupkom plastifikacije kontinuiranog nanošenja na traci (Coil Coating) s visokovrijednim lakovima priprema se plastificirana vidljiva strana aluminijskog pokrovnog lima, a zatim se postupkom stapanja nanosi na mineralnu polimersku jezgru. Isporuka s A2 jezgrom moguća je na upit kako bi se ispunili visoki zahtjevi zaštite od požara. Visokovrijedna površinska obrada desetljećima će štititi od vremenskih utjecaja i uz to je izuzetno izdržljive boje i otporna na prljavštinu. 

VELIKA SLOBODA U OBLIKOVANJU

PREFABOND aluminijska kompozitna ploča nudi skoro pa neograničene mogućnosti oblikovanja – sa svim prednostima ovješene, ventilirane fasade. Ovaj dugotrajni materijal upotrebljava se u novogradnji te za sanacije, a omogućava i poseban izgled u dizajnu unutarnjih prostora. Standardna ploča neobrađenog je formata od 4.010 × 1.535 mm (upotrebni format od 4.000 × 1.525 mm) i dostupna je u individualnim veličinama – i sve uz minimalnu težinu od 7,6 kg/m2.

SVESTRANA MOGUĆNOST OBRADE I MONTAŽE

Još jedna prednost su različite mogućnosti montaže: PREFABOND aluminijska kompozitna ploča može se pričvrstiti vijcima na drvenu potkonstrukciju, zakovicama na aluminijsku potkonstrukciju, a u oba slučaja i lijepljenjem. Time se ostvaruje elegantan i homogen izgled na velikim i malim površinama, a također se dokazuje i arhitektonska domišljatost. Različitim mogućnostima obrade kao što su glodanje, bušenje i porubljivanje mogu se oblikovati jedinstvene fasade i zidne površine. 

TEHNIČKI PODATCI PREFABOND ALUMINIJSKA KOMPOZITNA PLOČA

MATERIJAL:
 • aluminij plastificiran postupkom kontinuiranog nanošenja na traci (prednja strana)
 • FR-jezgra (ovisno o projektu A2 jezgra na upit)
 • aluminij sa zaštitnim lakom (poleđina)
VELIČINA:

4.010 × 1.535 × 4,0 mm, moguće su druge veličine, oblici i obrade (rezanje, glodanje, bušenje)

TEŽINA:

7,6 kg/m2

PRIČVRŠĆENJE:
 • na drvenu potkonstrukciju: spoj vijcima/lijepljenjem
 • na aluminijsku potkonstrukciju: spoj zakovicama/lijepljenjem

prema statičkim potrebama

PLASTIFIKACIJA:
 • visokovrijedna Coil-Coating plastifikacija
 • prednja strana Duragloss 5000 ili P.10
 • poleđina sa zaštitnim lakom
BOJE:
 • 02 P.10 antracit
 • 03 P.10 crna
 • 10 P.10 prefa bijela
 • 11 P.10 orah smeđa
 • 19 P.10 tamno siva
 • 12 srebrna metalik
 • 17 bijela
 • 20 dim srebrna
 • 21 rubin crvena
 • 23 crno siva
 • 44 antracit mat
 • 45 bronca
 • 48 titanij tamni

PREFA Aluminiumprodukte GmbH već više od 70 godina uspješno djeluje diljem Europe s razvojem, proizvodnjom i prodajom krovnih i fasadnih sustava od aluminija. PREFA grupacija ukupno zapošljava oko 500 djelatnika i djelatnica. Proizvodnja više od 5000 visoko kvalitetnih proizvoda odvija se isključivo u Austriji i Njemačkoj. Tvrtka PREFA dio je grupacije poduzeća industrijalca Dr. Corneliusa Gruppa, koja diljem svijeta zapošljava više od 8000 djelatnika i djelatnica na više od 40 proizvodnih lokacija. 

PREFA Produkte

PREFA PRODUKTSORTIMENT

Überzeugen Sie sich vom vielfältigen PREFA Sortiment und entdecken Sie das passende Produkt für Ihr Dach und Ihre Fassade. Ideal für Neubau und Sanierung!

SORTIMENT JETZT ENTDECKEN
40 JAHRE GARANTIE

EWIG WÄHRT AM LÄNGSTEN

Aluminium beweist Qualität - ein Leben lang. Daher geben wir auf unsere Produkte bis zu 40 Jahre Farb- und Materialgarantie. Vertrauen Sie auf die Sicherheit und Beständigkeit vom PREFA Produktsortiment!

INFOS ZUR 40 JAHRE GARANTIE
Bautipps

FASSADENGESTALTUNG: IDEEN UND TIPPS

Erfahren Sie mehr rund um die Themen Fassadenmaterialien, Fassadengestaltung und Fassadensanierung. Außerdem beantworten wir die häufig gestellten Fragen zur vorgehängten hinterlüfteten Fassade.

MEHR ERFAHREN
Angebot einholen

IHR PERSÖNLICHES HANDWERKER-ANGEBOT AUS DER REGION

In nur wenigen Schritten können Sie jetzt Angebote von PREFA Dachdeckern oder Spenglern in Ihrer Nähe anfordern und das bequem von zu Hause aus.

JETZT ANGEBOT ANFORDERN
Bauwerke werden zu Unikaten

BAUSTOFF ALUMINIUM

Mit Aluminium werden Bauwerke zu Unikaten, denn der Baustoff bietet großen Gestaltungsspielraum in Form, Farbe und Struktur.

MÖGLICHKEITEN ENTDECKEN
Architekteninspiration

KOSTENLOS BESTELLEN

Bestellen Sie das PREFA Architekturbuch mit Architekteninterviews und spektakulären Objekten. Oder fordern Sie den Architektenordner mit allen Details zu unseren Produkten an.

JETZT ANFORDERN
Kontakt