Aluminijski krovovi, fasade i cjeloviti sustavi: PREFA – Jak kao bik

čitati dalje

Tko smo mi

Preko 75 godina tvrtka PREFA proizvodi fasade i krovove od robustnog aluminija, koje projektiraju i ugrađuju kompetentni partneri kako bi desetljećima štitli Vaš dom. Garantirano. 

PREFA konfigurator za krov i fasadu

Dizajnirajte svoju kuću (iz snova) s PREFA online konfiguratorom. Odaberite iz mnoštva proizvoda i boja za dizajn krova i fasade.

Potražite inspiraciju: Naše reference

01
02
03
04

Kombinacije krova i fasade

Otkrijte prednosti cjelovitog sustava PREFA: Bešavni prijelazi s krova na fasadu i raznovrsne kombinacije nude Vam gotovo neograničene mogućnosti.

Sada odaberite točku interesa i saznajte više. 

Krovni sustavi 01 : krovna ploča

Fasadni sustavi 02 : Fasadne kazete

Zabatni opšav 03 : Fasadne kazete

Krovna odvodnja 04 : Viseći žlijeb

Jak partner za...: Uvijek postoji rješenje

PREFA proizvodi izrađeni su upotrebom otpornih boja i materijala, što ih čini najboljim odabirom za krov i fasadu. Materijal aluminij idealan je za sanacije jer se aluminijski krov ne lomi i teži puno manje u odnosu na uobičajen krov. Osim toga, PREFA kompletni sustav omogućava optimalnu usklađenost krova, oluka, fasade i solara i to u najboljoj kvaliteti. Za zaštitu vašeg doma samo najbolje je dovoljno dobro! Pročitajte više o prednostima!

Prednost PREFA proizvoda je što imate 40-godišnje jamstvo na materijal i boju. Ovdje sam prvi put postavio krovnu ploču R.16. Slijedio sam sve upute tvrtke PREFA, pridržavao se vertikalnog vezivanja te radio prema tome i to je izvrsno funkcioniralo.

Stefan Zolynski
Foto des Architekten Engin Demirci

Klijenta je vjerojatno uvjerila i dugovječnost i održivost aluminija. Štiti kuću od ekstremnih vremenskih uvjeta jer čak i u dolini Rhône može biti oluja i snijega. Osim toga, ispunjava zahtjeve obrade. Za organski je koncept bio potreban fleksibilan materijal koji može pratiti tok i oblik.

Engin Demirci

Svaki pojedinačni krovni i fasadni proizvod zasebno je pričvršćen kako bi bio siguran i otporan na olujno nevrijeme.: 01 Otporan na olujno nevrijeme

Jedinstvenim sakrivenim spojem i postavljanjem na preklop (ploče uvezane u jednu cjelinu pomoću preklopa u vidu križnog prekrivanja) Vaš PREFA aluminijski krov i PREFA fasade mogu izdržati i najsnažnije udare vjetra. Ovisno o opterećenjima uzrokovanim vjetrom može se povisiti broj pričvršćenja ili prikladno prilagoditi način pričvršćenja (spoj čavlima ili vijcima).

Prefa krovovi i fasade su potpuno postojani u pogledu vremenskih uvjeta i garantirano nehrđajući.: 02 Otporan na hrđu

Aluminij naime stvara prirodni zaštitni sloj, koji se u slučaju oštećenja sam od sebe ponovo zatvara. Materijal većine PREFA krovova i fasada je dodatno zaštićeni vrhunskim lakom, koji se nanosi coil coating postupkom.

Lagana izvedba visoke kvalitete.: 03 Lagan

PREFA krov težine od ca. 2,6 kg/m² teži samo djelić težine uobičajenog krova (ca. 35–55 kg/m²). Na krovište uobičajene obiteljske kuće stoga djeluje do deset tona lakši teret! Lakoća aluminija ima pozitivan utjecaj na transport i na brzinu ugradnje.

Prefa aluminijski krovovi i fasade otporni su na vremenske utjecaje.: 04 Otporan na lom

Čak i visoka opterećenja snijegom, velike razlike u temperaturi i ekstremni vremenski uvjeti, PREFA aluminijskim krovovima i fasadama ne predstavljaju nikakav problem. Razlog tome su izuzetno dobre osobine i otpornost materijala – aluminija.

Individualan dizajn za Vaš objekt: 05 Lijep izgled

S PREFA proizvodima imate neograničene mogućnosti oblikovanja. Birajte između velikog broja oblika, boja, uzoraka polaganja, kao i površina. U cjelovitom sustavu svaki se proizvod i dodatni pribor može na jednostavan način uskladiti bojom. Po želji, u odgovarajućim količinama, moguće su i posebne boje.

Završna obrada daje izdržljivost: 06 Postojana površina

Bez obzira na to je li vaša PREFA ploča obrađena postupkom coil coating ili praškastim premazom, vaša boja uvijek ostaje sigurna. Budući da je sloj boje deformabilan i trajno otporan na temperaturu i vremenske uvjete. Dajemo vam 40 godina jamstva u skladu s odredbama jamstvenog lista.

Pošto je materijal lagan, nije potrebna skupocjena potkonstrukcija.: 07 Optimalan za sanacije

Kod sanacije krova staro se krovište, radi statike, često mora dodatno osigurati i pripremiti na ogromni teret novog pokrova. Zahvaljujući maloj težini PREFA krova, štedite na skupoj potkonstrukciji prilikom sanacije. Bez obzira na to jeste li prije imali krov od lesonita ili sličnih ploča, običnog ili betonskog crijepa…

Više od krova: 08 Cjeloviti sustavi

Za sve koji žele više za svoj dom, PREFA nudi široku paletu drugih proizvoda.

Sustavi krovne odvodnje, fasadna rješenja ili zaštita od poplava predstavljaju savršen dodatak suvremenom dizajnu vašeg doma. PREFA nudi cjelovite sustave sa više od 5000 proizvoda među kojima možete birati najbolja individualna rješenja za vaš dom.

Aluminij se može 100% reciklirati.: 09 Ekološki prihvatljiv

Aluminij se može reciklirati bez gubitka kvalitete. Zato se u proizvodnji PREFA krovnih elemenata u velikoj mjeri koristi sekundarni aluminij. Osim toga, zahvaljujući dugom vijeku trajanja postižemo pozitivnu ekološku ravnotežu. Dakle, ne činite samo nešto dobro za sebe, već i za okoliš.

Uvijek na sigurnoj strani uz 40-godišnje jamstvo: 10 40 Godišnje jamstvo

Kada je u pitanju novi krov, vjerujte ne samo našoj riječi – već i našem jamstvu. Jer s PREFA krovom ili PREFA fasadom dobivate 40-godišnje jamstvo na materijal i boju.

40-godišnje jamstvo: Čvrsto obećanje

Aluminijski proizvodi tvrtke PREFA sinonim su za trajnost i kvalitetu. Stoga nudimo 40-godišnje jamstvo na boju i materijale.

Već više od 75 godina tvrtka PREFA proizvodi fasade, krovove i pribor od održivog aluminija.: PREFA je Vaš jak partner

PREFA Aluminiumprodukte GmbH već više od 75 godina uspješno djeluje diljem Europe s razvojem, proizvodnjom i prodajom krovnih i fasadnih sustava od aluminija. PREFA grupacija ukupno zapošljava oko 640 djelatnika i djelatnica u 23 države. Proizvodnja više od 5000 proizvoda za krovove, fasade, krovnu odvodnju, zaštitu od poplava i fotonaponske montažne sustave zajedno s odgovarajućim dodatnim proizvodima odvija se isključivo u Austriji i Njemačkoj. Godišnje se obučava 3.200 partnerskih izvođača u 20 edukacijskih centara u Europi. Tradicionalno poduzeće dio je grupacije poduzeća industrijalca Dr. Corneliusa Gruppa, koja diljem svijeta zapošljava više od 8.000 djelatnika i djelatnica na više od 40 proizvodnih lokacija.