Mali romb

Savršen dodatak: naš mali romb stavlja izuzetne naglaske pri oblikovanju fasade.

+6
čitati dalje

Mali PREFA romb posebno je pogodan za oblaganje zidova, naročito za male površine. Nakon konsultacija s PREFA tehnologijom proizvoda, mali romb može se također upotrijebiti za pokrivanje tornjeva, erkera i nadstrešnica. Posebno je šarmantna kombinacija malih zidnih rombova s drugim PREFA fasadnim elementima.

Detaljni prikaz malog PREFA romba u čisto bijeloj boji na zaobljenoj fasadi

Prednosti malog PREFA romba

 Ikona pogodnosti

Za arhitektonske specifičnosti

Ističe male fasadne površine, nadstrešnice, tornjeve ili erkere.

 Ikona pogodnosti

Mnogobrojne standardne boje

 Ikona pogodnosti

40-godišnje jamstvo

na materijal​​​​​​​

 Ikona pogodnosti

Za arhitektonske specifičnosti

Ističe male fasadne površine, nadstrešnice, tornjeve ili erkere.

 Ikona pogodnosti

Mnogobrojne standardne boje

 Ikona pogodnosti

40-godišnje jamstvo

na materijal​​​​​​​

Boje

Mali romb dostupan je u mnogim standardnim bojama u skladu s PREFA krovnim i fasadnim proizvodima, kao i u stucco (utiskivanje strukture) i glatkoj izvedbi.

Pregled boja (10)

Boja

Oznaka

~ RAL

01 Braun

P.10 smeđa

7013

02 Anthrazit

P.10 antracit

7016

03 Schwarz

P.10 crna

9005

04 Ziegelrot

P.10 ciglasto crvena

8004

05 Oxydrot

P.10 oksid crvena

3009

06 Moosgrün

P.10 mahovinasto zelena

6005

07 Hellgrau

P.10 svijetlo siva

7005

11 Nussbraun

P.10 orah smeđa

8019

PREFA dunkelgrau ähnlich DB 703 oder RAL 7043

P.10 tamno siva

7043

43 Steingrau

P.10 kameno siva

7031

Napomene

  • Navedene vrijednosti RAL samo su približne vrijednosti (~), koje djelomično mogu jako odstupati od PREFA originalne boje i u određenim okolnostima ne moraju odražavati subjektivnu percepciju boje. 
  • Prije svega, za kvalitetu boje P.10 vrijednosti se zbog površinske strukture gotovo da i ne mogu definirati.
  • Natur aluminij: Promjene u izgledu površine nastale obradom ili utjecajem ekoloških uvjeta ne podliježu jamstvu. Molimo obratite pozornost i na specifikaciju.
  • Kod metalik boja mogu se javiti razlike u boji.
  • Za precizno određivanje boje dopunskih komponenti treba koristiti originalni uzorak.

Imate li pitanja u vezi s malim PREFA rombom?

Ako ste zainteresirani za PREFA aluminijske fasade, obratite se PREFA partneru u vašoj blizini. U tu svrhu možete upotrijebiti našu pretragu majstora na mrežnoj stranici.

PREFA nije fasada od žbuke nego visoko kvalitetna aluminijska fasada koja se montira kao ovješena fasada sa stražnjom ventilacijom.

Strah od hrđanja potpuno je neutemeljen jer aluminij ne može hrđati. Ako se površina PREFA aluminijske fasade ošteti, stvara se zaštitni oksidni sloj, zahvaljujući kojem trajnost PREFA fasade ostaje nepromijenjena.

PREFA fasade montiraju se kao ovješene fasade sa stražnjom ventilacijom. To znači da između aluminijske fasadne obloge i izolacije postoji razmak za stražnju ventilaciju. Ljeti, vrući zrak se ne može akumulirati iza fasade jer se zahvaljujući stražnjoj ventilaciji penje i takoreći odvodi. Zimi zbog ove konstrukcije nastaje toplinska zaštita budući da se u stražnjem ventilacijskom prostoru povećava toplinski prijelazni otpor. Ovaj međuspremnik temperature u stražnjem ventilacijskom sloju omogućava udobnu klimu u unutrašnjim prostorijama tijekom svih godišnjih doba.

PREFA fasada je krajnja vanjska zaštitna oplata Vaše kuće i istovremeno služi kao vizualni oblikovni element koji Vaš dom čini ljepšim. Ona ne treba samo lijepo izgledati, nego Vašem domu također nudi zaštitu od vjetra i vremenskih prilika. Osim toga, otporna PREFA aluminijska obloga zaštićuje slojeve koji se nalaze iza nje (nosiva konstrukcija, izolacija i podkonstrukcija) od vremenskih utjecaja. Budući da je Vaša PREFA fasada posebno otporna na vremenske utjecaje, možete desetljećima uživati u njezinom lijepom izgledu.

Treba obratiti pozornost da se PREFA fasadni proizvodi ne smiju pomiješati sa sendvič panelima ili drugih proizvodima s integriranom izolacijom, jer su oni isključivo specijalizirani za gore navedene funkcije (zaštita i vizualno oblikovanje). Ako i Vi želite imati visoko kvalitetnu PREFA fasadu od aluminija, školovano obrtničko poduzeće će se, osim vidljivog uljepšanja Vašeg doma PREFA fasadnom oblogom, također pobrinuti za odgovarajuću podkonstrukciju te, po želji, za odgovarajuću izolaciju.

Svi PREFA aluminijski fasadni sustavi izvode se kao ovješene ventilirane fasade. Radi se o stoljećima starom i oprobanom sustavu koji se svojom posebnom strukturom pozitivno odražava na klimu u prostoriji. Između zida i PREFA fasade zrak može cirkulirati, čime se odvodi nastajuća vlaga iza metalne fasade.

Tehničke informacije

Budući da mali PREFA romb nije potpuno zaokružen fasadni sustav, pribori nisu raspoloživi.

Materijal

plastificirani aluminij, debljine 0,7 mm, coil-coating plastifikacija

Veličina

305 × 175 mm

Težina po m²

oko 3,00 kg

Komada po m²

43 kom.