Fasadna obloga u optici drva tvrtke prefa

Drvene fasade Vašem domu daju posebno prirodan izgled. Međutim, zbog svojstava netretiranog drva, fasada se optički brzo mijenja i počinje propadati. Tko ubuduće želi izbjeći mukotrpno ponovno premazivanje ili pak redovito održavanje i njegu, odabire visoko kvalitetnu aluminijsku fasadu sa stražnjom ventilacijom u optici drva sa 40-godišnjim jamstvom na materijal.

Uobičajene (žbukane) fasade često se prljaju već nakon relativno kratkog vremena. Tek su renovirane i svježe premazane, a za par godina nerijetko opet izgledaju staro. Ekstremni vremenski utjecaji mogu toliko opteretiti fasadne materijale da izgube oblik i strukturu. Oštra zima, vruća ljeta i vlažni jesenski mjeseci uzrokuju pojavu pukotina, mrlje zbog ljuštenja boje, izblijedjele premaze, alge ili ružne promjene boje, posebice na sjevernim stranama. Čak i prava drvena fasadna obloga propada. To dovodi do ružnih i nepravilnih promjena boje koje se mogu smanjiti samo zahtjevnom i redovitom njegom drva. 

„Više nikakvi premazi, više nikakvi popravci!“ – To su zahtjevi koje investitori danas postavljaju za fasadu. Mukotrpno ponovno premazivanje više nije potrebno s PREFA dugotrajnom fasadom od aluminija. S PREFA fasadnim panelima u optici drva, snovi o kreativnim fasadama mogu se savršeno pretvoriti u stvarnost. PREFA fasadne kazete Siding kao fasadna obloga u bojama „Prirodni hrast“, „Bež-sivi hrast“ i „Orah“ mogu se polagati okomito, vodoravno ili koso te imati ili nemati naglašeni spoj.

Aluminijski paneli tvrtke PREFA otporni su na sve vremenske uvjete i također su idealni za „stranu izloženu nepovoljnim vremenskim utjecajima“!

tehničke informacije

Dimenzije orah

138 × 0,7 mm, Glatko
200 × 1,00 mm, Glatko

Dimenzije prirodni hrast

200 × 1,00 mm, Glatko

Naglašeni spoj

15 mm širine i 7 mm dubinemoguće sa ili bez naglašenog spoja

Težina

Ca. 3,30 – 4,30 kg/m² (ovisno o građevnoj širini)

Duljina

500 – 2.500 mm ako se koristi PREFA reška500 – 6.200 mm ako se ne koristi PREFA reška

Polaganje

horizontalno, vertikalno, dijagonalno

Premaz boje

Duragloss 5000

Dimenzije bež-sivi hras

138 × 0,7 mm, Glatko


200 × 1,00 mm, Glatko

Kod svih PREFA aluminijskih fasada primjenjuje se stoljetni i dokazani sustav ovješenih fasada sa stražnjom ventilacijom (VHF). On između ostalog osigurava ugodnu klimu u unutrašnjem prostoru budući da se zidnom konstrukcijom sa stražnjom ventilacijom regulira ravnoteža vlage i sprječava se razvoj plijesni. Osim toga, nudi Vam se bezgranična kreativnost prilikom oblikovanja fasade, koja se uz to odlikuje i posebno dugim vijekom trajanja.

Prikaz fasadne kazete Siding u boji svijetlog drva (optika drva) s PREFA reškom i naglašenim spojem.

Razlika između reške i naglašenog spoja

PREFA aluminijski fasadni sustavi uistinu su svestrani u svojim područjima primjene. Prikladni su kako za vanjsku, tako i za unutarnju primjenu, primjerice kao obloga zabata, obloga krovnih kućica, obloga podsvođa krova ili za nadstrešnicu za auto, obloge balkona, stropne obloge, zidne obloge i još mnogo toga.

Želite znati kako izgleda Vaša fasada s fasadnim panelima u optici drva (PREFA fasadne kazete Siding prirodni hrast, bež-sivi hrast ili orah)? Tada iskoristite našu besplatnu uslugu izrade fotografija. Jednostavno prenesite fotografiju i za nekoliko radnih dana dobivate obrađenu sliku koja prikazuje Vašu kuću sa željenom PREFA fasadom.  

S PREFA fasadnim kazetama Siding birate aluminijsku fasadu s estetikom drvene fasade te tako ujedinjujete prirodni izgled s dugotrajnom fasadom za buduće generacije. To dokazuje PREFA jamstveni certifikat s 40-godišnjim jamstvom na materijal