Fasadna obloga u optici drva tvrtke prefa: SAVJETI O GRADNJI ZA KROV I FASADU

Drvene fasade Vašem domu daju posebno prirodan izgled.

Međutim, zbog svojstava netretiranog drva, fasada se optički brzo mijenja i počinje propadati. Tko ubuduće želi izbjeći mukotrpno ponovno premazivanje ili pak redovito održavanje i njegu, odabire visoko kvalitetnu aluminijsku fasadu sa stražnjom ventilacijom u optici drva sa 40-godišnjim jamstvom na materijal.

DUGOTRAJNA LJEPOTA: RJEŠENJE ZA PRLJAVE I ISTROŠENE FASADE

Uobičajene (žbukane) fasade često se prljaju već nakon relativno kratkog vremena. Tek su renovirane i svježe premazane, a za par godina nerijetko opet izgledaju staro. Ekstremni vremenski utjecaji mogu toliko opteretiti fasadne materijale da izgube oblik i strukturu. Oštra zima, vruća ljeta i vlažni jesenski mjeseci uzrokuju pojavu pukotina, mrlje zbog ljuštenja boje, izblijedjele premaze, alge ili ružne promjene boje, posebice na sjevernim stranama. Čak i prava drvena fasadna obloga propada. To dovodi do ružnih i nepravilnih promjena boje koje se mogu smanjiti samo zahtjevnom i redovitom njegom drva. 

„Više nikakvi premazi, više nikakvi popravci!“ – To su zahtjevi koje investitori danas postavljaju za fasadu. Mukotrpno ponovno premazivanje više nije potrebno s PREFA dugotrajnom fasadom od aluminija. S PREFA fasadnim panelima u optici drva, snovi o kreativnim fasadama mogu se savršeno pretvoriti u stvarnost. PREFA fasadne kazete Siding kao fasadna obloga u bojama „Prirodni hrast“, „Bež-sivi hrast“ i „Orah“ mogu se polagati okomito, vodoravno ili koso te imati ili nemati naglašeni spoj.

Aluminijski paneli tvrtke PREFA otporni su na sve vremenske uvjete i također su idealni za „stranu izloženu nepovoljnim vremenskim utjecajima“!

tehničke informacije

Dimenzije orah

138 × 0,7 mm, Glatko
200 × 1,00 mm, Glatko

Dimenzije prirodni hrast

200 × 1,00 mm, Glatko

Naglašeni spoj

15 mm širine i 7 mm dubinemoguće sa ili bez naglašenog spoja

Težina

Ca. 3,30 – 4,30 kg/m² (ovisno o građevnoj širini)

Duljina

500 – 2.500 mm ako se koristi PREFA reška500 – 6.200 mm ako se ne koristi PREFA reška

Polaganje

horizontalno, vertikalno, dijagonalno

Premaz boje

Duragloss 5000

Dimenzije bež-sivi hras

138 × 0,7 mm, Glatko


200 × 1,00 mm, Glatko

fasada sa stražnjom ventilacijom: DOKAZANI SUSTAV

Kod svih PREFA aluminijskih fasada primjenjuje se stoljetni i dokazani sustav ovješenih fasada sa stražnjom ventilacijom (VHF). On između ostalog osigurava ugodnu klimu u unutrašnjem prostoru budući da se zidnom konstrukcijom sa stražnjom ventilacijom regulira ravnoteža vlage i sprječava se razvoj plijesni. Osim toga, nudi Vam se bezgranična kreativnost prilikom oblikovanja fasade, koja se uz to odlikuje i posebno dugim vijekom trajanja.

Prikaz fasadne kazete Siding u boji svijetlog drva (optika drva) s PREFA reškom i naglašenim spojem.

Razlika između reške i naglašenog spoja

OTKRIJTE LJEPOTU IZGLEDA DRVA: SVESTRANA ESTETIKA

PREFA aluminijski fasadni sustavi uistinu su svestrani u svojim područjima primjene. Prikladni su kako za vanjsku, tako i za unutarnju primjenu, primjerice kao obloga zabata, obloga krovnih kućica, obloga podsvođa krova ili za nadstrešnicu za auto, obloge balkona, stropne obloge, zidne obloge i još mnogo toga.

Želite znati kako izgleda Vaša fasada s fasadnim panelima u optici drva (PREFA fasadne kazete Siding prirodni hrast, bež-sivi hrast ili orah)? Tada iskoristite našu besplatnu uslugu izrade fotografija. Jednostavno prenesite fotografiju i za nekoliko radnih dana dobivate obrađenu sliku koja prikazuje Vašu kuću sa željenom PREFA fasadom.  

Krupni plan garaže drvenog izgleda obložene PREFA sporednim kolosijecima. Kao boja odabrana je smeđa orahova.

SAVRŠENA KOMBINACIJA IZGLEDA I TRAJNOSTI DRVA: Fasadne kazete

S PREFA fasadnim kazetama Siding birate aluminijsku fasadu s estetikom drvene fasade te tako ujedinjujete prirodni izgled s dugotrajnom fasadom za buduće generacije. To dokazuje PREFA jamstveni certifikat s 40-godišnjim jamstvom na materijal