Zidna šindra

Dokazani romboidni oblik i široka paleta boja pružaju lijepu i skladnu fasadnu površinu.

+8
čitati dalje

Zidne šindre malog formata vrijede kao omiljeni klasici pri oblikovanju fasada. Zahvaljujući njihovoj fleksibilnosti mogu se male, kose površine podjednako realizirati kao i zaobljene fasade – naravno uvijek u savršenoj tehničkoj kvaliteti. Zahvaljujući sakrivenom spoju, PREFA aluminijske zidne šindre malog formata također i vizualno pružaju lijepu sliku koja ispunjava i najviše zahtjeve.

Kombinira provjereni oblik šindre s visokokvalitetnim i izdržljivim materijalom aluminijem.

Detaljan snimak PREFA zidne šindre u P.10 kameno sivoj boji

Posebno lagana fasadna šindra malog formata pokazuje svoju snagu ne samo na najmanjim površinama već i kod velikih projekata. Pored toga, proizvod je pogodan kako za nova pokrivanja tako i za sanacijske radove.

Detaljan prikaz zaobljene zidne obloge s PREFA zidnom šindrom u Maja zlatnoj boji

Zaobljena fasadna površina s PREFA zidnom šindrom u posebnoj Maja zlatnoj boji.

Prednosti zidne šindre tvrtke PREFA

 Ikona pogodnosti

Nehrđajući fasadni sustav otporan na vremenske utjecaje

40-godišnje jamstvo na materijal zahvaljujući materijalu aluminiju

 Ikona pogodnosti

Mnogobrojne standardne boje

 Ikona pogodnosti

Dokazani romboidni oblik

 Ikona pogodnosti

Nehrđajući fasadni sustav otporan na vremenske utjecaje

40-godišnje jamstvo na materijal zahvaljujući materijalu aluminiju

 Ikona pogodnosti

Mnogobrojne standardne boje

 Ikona pogodnosti

Dokazani romboidni oblik

 Ikona pogodnosti

Ovješena ventilirana fasada

bez kondenzacije, bez gomilanja topline

 Ikona pogodnosti

Razred reakcije na požar „A1”

negorivo​​​​​​​

 Ikona pogodnosti

Ovješena ventilirana fasada

bez kondenzacije, bez gomilanja topline

 Ikona pogodnosti

Razred reakcije na požar „A1”

negorivo​​​​​​​

Tablica boja PREFA zidnih šindri

PREFA zidna šindra dostupna je sa stucco površinom u mnogim standardnim bojama. Po želji je moguća i glatka izvedba. Sve izvedbe moguće su s ili bez utiskivanja  „PREFA” žiga. Elementi malog formata omogućuju da tradicionalno oblikovane fasade s malim ljuskama zablistaju novim sjajem. Fasade rađene tim proizvodima, koji ne zahtijevaju veliko održavanje, pružaju elegantnu mat strukturu, s kojom ćete dugo vremena biti zadovoljni.

Pregled boja (12)

Boja

Oznaka

~ RAL

01 Braun

P.10 smeđa

7013

02 Anthrazit

P.10 antracit

7016

03 Schwarz

P.10 crna

9005

04 Ziegelrot

P.10 ciglasto crvena

8004

05 Oxydrot

P.10 oksid crvena

3009

06 Moosgrün

P.10 mahovinasto zelena

6005

07 Hellgrau

P.10 svijetlo siva

7005

10 Prefaweiß

P.10 prefa bijela

9002

11 Nussbraun

P.10 orah smeđa

8019

12 Silbermetallic

srebrna metalik

9006

PREFA dunkelgrau ähnlich DB 703 oder RAL 7043

P.10 tamno siva

7043

43 Steingrau

P.10 kameno siva

7031

Napomene

  • Navedene vrijednosti RAL samo su približne vrijednosti (~), koje djelomično mogu jako odstupati od PREFA originalne boje i u određenim okolnostima ne moraju odražavati subjektivnu percepciju boje. 
  • Prije svega, za kvalitetu boje P.10 vrijednosti se zbog površinske strukture gotovo da i ne mogu definirati.
  • Natur aluminij: Promjene u izgledu površine nastale obradom ili utjecajem ekoloških uvjeta ne podliježu jamstvu. Molimo obratite pozornost i na specifikaciju.
  • Kod metalik boja mogu se javiti razlike u boji.
  • Za precizno određivanje boje dopunskih komponenti treba koristiti originalni uzorak.

Inspirirajte se PREFA fasadama sa zidnom šindrom koje su već realizirane.

Upotrijebite fasadne šindre kao vizualni vrhunac tako što istaknete dijelove fasade ili upotrijebite aluminijske zidne šindre kao potpunu fasadnu oblogu za svoju zgradu. Oblikujte svoj novi vanjski zid potpuno prema svojim individualnim željama i odaberite boju fasade iz široke palete boja.

Ovdje smo za vas saželi opsežne savjete i ideje za oblikovanje fasade. U našoj galeriji referenci, kao i galeriji sanacija naći ćete dodatne primjere upotrebe fasadnih šindri.

Dodatne varijante: zidna šindra XL

Kod PREFA zidnih šindri XL sučeljava se tisuću puta dokazani oblik šindre s visokotehnološkim materijalom aluminijem. To čini PREFA zidnu šindru XL savršenim materijalom za starije građevinske objekte. 

Varijanta polaganja (podjela na 3/4) i raznovrsni asortiman boja pružaju lijepu i skladnu fasadnu površinu. Potrebnu sigurnost osiguravaju falcevi koji se nalaze na cijeloj površini uzduž i poprečno. Tako nastaje siguran spoj koji je otporan na nevrijeme.

Simbolična slika: veliki oblik šindre za fasadu: PREFA zidna šindra XL

Simbolična slika

Imate li još pitanja u vezi sa zidnim šindrama?

PREFA fasade montiraju se kao ovješene fasade sa stražnjom ventilacijom. To znači da između aluminijske fasadne obloge i izolacije postoji razmak za stražnju ventilaciju. Ljeti, vrući zrak se ne može akumulirati iza fasade jer se zahvaljujući stražnjoj ventilaciji penje i takoreći odvodi. Zimi zbog ove konstrukcije nastaje toplinska zaštita budući da se u stražnjem ventilacijskom prostoru povećava toplinski prijelazni otpor. Ovaj međuspremnik temperature u stražnjem ventilacijskom sloju omogućava udobnu klimu u unutrašnjim prostorijama tijekom svih godišnjih doba.

PREFA fasada je krajnja vanjska zaštitna oplata Vaše kuće i istovremeno služi kao vizualni oblikovni element koji Vaš dom čini ljepšim. Ona ne treba samo lijepo izgledati, nego Vašem domu također nudi zaštitu od vjetra i vremenskih prilika. Osim toga, otporna PREFA aluminijska obloga zaštićuje slojeve koji se nalaze iza nje (nosiva konstrukcija, izolacija i podkonstrukcija) od vremenskih utjecaja. Budući da je Vaša PREFA fasada posebno otporna na vremenske utjecaje, možete desetljećima uživati u njezinom lijepom izgledu.

Treba obratiti pozornost da se PREFA fasadni proizvodi ne smiju pomiješati sa sendvič panelima ili drugih proizvodima s integriranom izolacijom, jer su oni isključivo specijalizirani za gore navedene funkcije (zaštita i vizualno oblikovanje). Ako i Vi želite imati visoko kvalitetnu PREFA fasadu od aluminija, školovano obrtničko poduzeće će se, osim vidljivog uljepšanja Vašeg doma PREFA fasadnom oblogom, također pobrinuti za odgovarajuću podkonstrukciju te, po želji, za odgovarajuću izolaciju.

Ako je PREFA fasada pravilno izvedena, u području dovoda i odvoda zraka montira se perforirani lim, odn. ventilacijska rešetka koja služi kao zaštita od životinja. Male životinje poput ptica ili miševa dakle ne mogu napraviti štete na Vašoj fasadi ako je ona propisno montirana.

PREFA daje na proizvode s izvanrednom P.10 površinom 40-godišnje jamstvo na boju i materijal protiv pucanja, korozije (hrđe), šteta izazvanih smrzavanjem, otpadanje boje i bubrenje.

Tehničke informacije o PREFA zidnoj šindri

Materijal:

Aluminij debljine 0,7 mm

Vidljiva strana:

Postupak plastifikacije Coil Coating

Stražnja strana:

Zaštitni lak

Veličina:

420 × 240 mm u položenoj površini

Težina:

1 m² = ca. 2,5 kg = 10 šindri

Polaganje:

Na punu oplatu (min. debljine 24 mm)

Pričvršćenje:

1 kom. patentnog učvršćivača po zidnoj šindri = 10 patentnih učvršćivača po m²

Izbor boja:

Raspoloživo u 9 boja (obrada površine stucco)


Isporuka moguća i u glatkoj izvedbi

Planiranje i primjena

Limari i arhitekti ovdje mogu preuzeti tekstove troškovnika za PREFA zidnu šindru.

Posebna napomena za arhitektonske i projektantske urede: 3D i BIM podatke, kao i teksture naših proizvoda naći ćete ovdje: digitalno planiranje

Pribor

Za montažu PREFA zidne šindre nije potrebno mnogo: s početnom trakom i patentnim učvršćivačem partner za postavljanje skoro i da je završio. Sve završne limove polagač uobičajeno reže iz dopunskih traka koje su dostupne u istoj boji kao i zidna šindra.

Potpun i detaljan popis pribora naći ćete u našem cjeniku (samo za izvođačke tvrtke).

Patentni učvršćivač za zidnu šindru i zidnu šindru XL

-

Početna traka

Za krovnu šindru, zidne rombove i FX.12; 1800 × 158 × 1,00 mm, s izbušenim rupama

Pričvrsno sredstvo (aluminijski vijak)

Specijalni vijak za aluminijske potkonstrukcije s kaljenim samoreznim vrhom (crveni šiljasti završetak samo za ilustraciju).

Pričvrsno sredstvo (čelični vijak)

Specijalni vijak za čelične potkonstrukcije s kaljenim samoreznim vrhom (crveni šiljasti završetak samo za ilustraciju).