Planirate novogradnju ili želite sanirati krov odn. fasadu? Upotrijebite aluminij. Razlozi su očigledni:

LAGAN & POVOLJAN

Aluminijski pokrov teži ca. 1/10 do 1/20 težine pokrova crijepom. Sa samo 2,3 do 2,6 kg/m² vlastite težine pokrivanje krova je izuzetno lagano – i to, pri gotovo svakom nagibu krova (od 3°). Prednost: stariju krovnu konstrukciju prije sanacije najčešće nije potrebno dodatno ojačavati. To najčešće štedi mnogo novca. Naš savjet izvođačima sanacija: Take it easy.

NA GALERIJU SANACIJA

VJEČNO TRAJE NAJDUŽE

Aluminij reagira s kisikom iz zraka i pri tome stvara prirodni sloj oksida. Ovaj sloj čini izvanrednu antikorozivnu zaštitu (i protiv bitumenske korozije).

Oštećena krovna ili fasadna ovojnica uvijek se iznova sama od sebe obnavlja. Aluminijski nosač dodatno se štiti dvoslojnim termo lakom. Na taj način još ćete dugo uživati u svom krovu - a isto tako i iduća generacija.

O HRĐI

EKSTREMNO OTPORAN NA OLUJNO NEVRIJEME

Zahvaljujući indirektnom, sakrivenom pričvršćenju i polaganju s pomakom redova, PREFA krov može izdržati i ekstremna olujna opterećenja. U rizičnim područjima sigurnost protiv olujnog nevremena može se povećati dodatnim učvršćivačima.

Naš PREFA krov pouzdan je i na planinskim zgradama. Za vrelih dana i ledenih noći 50° razlike između maksimalne i minimalne dnevne temperature nisu rijetkost. PREFA krovu je to svejedno.

UČINITE SVOJU KUĆU SIGURNOM OD OLUJNOG NEVREMENA
Aluminium lässt sich zu 100 % recyceln und spart Energie bei den Transportkosten

APSOLUTNO EKOLOŠKI

Aluminij je s ekološkog stanovišta idealan izbor materijala. Za to ima više razloga:

! Aluminij se može do 100% reciklirati
! Kod reciklaže je potrebno samo 5% prvobitno potrebne energije za proizvodnju
! PREFA velikim dijelom koristi sekundarni aluminij (= reciklirani aluminij)
! Zbog male vlastite težine prilikom transporta na gradilište štedi se energija i smanjuje ispuštanje CO2.

Da rezimirano: Aluminij je ekstremno dugovječan, gotovo bez potrebe za održavanjem, može se reciklirati bez gubitka i nevjerojatno je lagan. Sažeto, to daje ekološku bilancu koja je za redove veličine bolja od uobičajenih pokrova.

JEDINSTVENA RAZNOVRSNOST BOJA I OBLIKA

Teško je i opisati koje sve sjajne mogućnosti oblikovanja pruža aluminij. To se između ostaloga može zahvaliti i paleti boja koja obuhvaća više od 15 tonova. Po želji naših kupaca rado ćemo izraditi i nove boje. I u oblikovanju, aluminij nudi sve mogućnosti. Zahvaljujući raznovrsnoj paleti proizvoda moguće je ispuniti gotovo sve arhitektonske želje i dočarati jedinstvene efekte na krovu i fasadi.

Kao što vidite, s PREFOM svaki objekt postaje jedinstven. Mašti i kreativnosti nisu postavljene nikakve granice.

NA GALERIJU REFERENCI

EKSTREMNO DUGOVJEČAN

Aluminij traje malu vječnost - Osim izvanrednih svojstava koja aluminij ima sam po sebi, sakriveno pričvršćenje u vezu s izmaknutim redovima daje mu siguran oslonac. Na taj način ovojnica zgrade ostaje vodonepropusna, a svako nevrijeme ostaje vani. Ovo obećanje u vezi vodonepropusnosti dajemo Vam napismeno. S 40 godišnjim jamstvom na boju i materijal.

VIŠE O 40 GODIŠNJEM JAMSTVU
Kontakt