Zidni romb 29 × 29

PREFA zidni romb 29 × 29 odlikuju robusnost, dugovječnost i individualne mogućnosti oblikovanja uz to pogodan je za različite građevinske projekte.

+8
čitati dalje

Savršena kombinacija stila i funkcionalnosti: fasade sa zidnim rombovima karakteristične su po skladnoj igri svjetlosti i sjene i veoma su robusne. PREFA zidni romb 29 × 29 je verzija srednje veličine dokazanog „ljuskastog izgleda” za fasadu.

PREFA zidni romb 29 × 29 u orah smeđoj boji, snimak izbliza sa stucco površinom

Prednosti PREFA zidnog romba 29 × 29

 Ikona pogodnosti

Građevinski materijal aluminij

nerđajući fasadni sustav otporan na vremenske utjecaje s 40-godišnjim jamstvom na materijal

 Ikona pogodnosti

Ovješena stražnje ventilirana fasada

nema kondenzacije, nema akumuliranja topline

 Ikona pogodnosti

Zaštita od požara

razred ponašanja u požaru „A1” – negorivo

 Ikona pogodnosti

Mnogobrojne standardne boje

 Ikona pogodnosti

Građevinski materijal aluminij

nerđajući fasadni sustav otporan na vremenske utjecaje s 40-godišnjim jamstvom na materijal

 Ikona pogodnosti

Ovješena stražnje ventilirana fasada

nema kondenzacije, nema akumuliranja topline

 Ikona pogodnosti

Zaštita od požara

razred ponašanja u požaru „A1” – negorivo

 Ikona pogodnosti

Mnogobrojne standardne boje

Tablica boja PREFA zidnog romba 29 × 29

PREFA zidni romb 29 × 29 može se naručiti sa stucco površinom (utiskivanje strukture), kao i sa ili bez užljebljenja (rub na površini). Po želji moguća je i glatka izvedba.

Pregled boja (12)

Boja

Oznaka

~ RAL

01 Braun

P.10 smeđa

7013

02 Anthrazit

P.10 antracit

7016

03 Schwarz

P.10 crna

9005

04 Ziegelrot

P.10 ciglasto crvena

8004

05 Oxydrot

P.10 oksid crvena

3009

06 Moosgrün

P.10 mahovinasto zelena

6005

07 Hellgrau

P.10 svijetlo siva

7005

10 Prefaweiß

P.10 prefa bijela

9002

11 Nussbraun

P.10 orah smeđa

8019

12 Silbermetallic

srebrna metalik

9006

PREFA dunkelgrau ähnlich DB 703 oder RAL 7043

P.10 tamno siva

7043

43 Steingrau

P.10 kameno siva

7031

Napomene

  • Navedene vrijednosti RAL samo su približne vrijednosti (~), koje djelomično mogu jako odstupati od PREFA originalne boje i u određenim okolnostima ne moraju odražavati subjektivnu percepciju boje. 
  • Prije svega, za kvalitetu boje P.10 vrijednosti se zbog površinske strukture gotovo da i ne mogu definirati.
  • Natur aluminij: Promjene u izgledu površine nastale obradom ili utjecajem ekoloških uvjeta ne podliježu jamstvu. Molimo obratite pozornost i na specifikaciju.
  • Kod metalik boja mogu se javiti razlike u boji.
  • Za precizno određivanje boje dopunskih komponenti treba koristiti originalni uzorak.

Ovo bi vam se također moglo svidjeti. : PREFA zidni romb 44 × 44 ili PREFA zidni romb 20 × 20

Pored zidnog romba srednje veličine 29 × 29, koji se neizravno pričvršćuje učvršćivačima, u našem asortimanu proizvoda imamo još dva dodatna aluminijska fasadna romba: veći PREFA zidni romb 44 × 44 i manji PREFA zidni romb 20 × 20. Za razliku od zidnog romba 29 × 29, oba se izravno pričvršćuju.

Ovaj snimak predškolske ustanove u Stockholmu pokazuje fasadu s velikim prozorskim površinama i ravnim krovom. Vanjska fasada obložena je fasadnim rombom 20x20 u smeđoj boji.

Imate li pitanja u vezi sa zidnim rombom 29 × 29?

Ako ste zainteresirani za PREFA aluminijske fasade, obratite se PREFA partneru u vašoj blizini. U tu svrhu možete upotrijebiti našu pretragu majstora na mrežnoj stranici.

PREFA nije fasada od žbuke nego visoko kvalitetna aluminijska fasada koja se montira kao ovješena fasada sa stražnjom ventilacijom.

Strah od hrđanja potpuno je neutemeljen jer aluminij ne može hrđati. Ako se površina PREFA aluminijske fasade ošteti, stvara se zaštitni oksidni sloj, zahvaljujući kojem trajnost PREFA fasade ostaje nepromijenjena.

PREFA fasade montiraju se kao ovješene fasade sa stražnjom ventilacijom. To znači da između aluminijske fasadne obloge i izolacije postoji razmak za stražnju ventilaciju. Ljeti, vrući zrak se ne može akumulirati iza fasade jer se zahvaljujući stražnjoj ventilaciji penje i takoreći odvodi. Zimi zbog ove konstrukcije nastaje toplinska zaštita budući da se u stražnjem ventilacijskom prostoru povećava toplinski prijelazni otpor. Ovaj međuspremnik temperature u stražnjem ventilacijskom sloju omogućava udobnu klimu u unutrašnjim prostorijama tijekom svih godišnjih doba.

PREFA fasada je krajnja vanjska zaštitna oplata Vaše kuće i istovremeno služi kao vizualni oblikovni element koji Vaš dom čini ljepšim. Ona ne treba samo lijepo izgledati, nego Vašem domu također nudi zaštitu od vjetra i vremenskih prilika. Osim toga, otporna PREFA aluminijska obloga zaštićuje slojeve koji se nalaze iza nje (nosiva konstrukcija, izolacija i podkonstrukcija) od vremenskih utjecaja. Budući da je Vaša PREFA fasada posebno otporna na vremenske utjecaje, možete desetljećima uživati u njezinom lijepom izgledu.

Treba obratiti pozornost da se PREFA fasadni proizvodi ne smiju pomiješati sa sendvič panelima ili drugih proizvodima s integriranom izolacijom, jer su oni isključivo specijalizirani za gore navedene funkcije (zaštita i vizualno oblikovanje). Ako i Vi želite imati visoko kvalitetnu PREFA fasadu od aluminija, školovano obrtničko poduzeće će se, osim vidljivog uljepšanja Vašeg doma PREFA fasadnom oblogom, također pobrinuti za odgovarajuću podkonstrukciju te, po želji, za odgovarajuću izolaciju.

Svi PREFA aluminijski fasadni sustavi izvode se kao ovješene ventilirane fasade. Radi se o stoljećima starom i oprobanom sustavu koji se svojom posebnom strukturom pozitivno odražava na klimu u prostoriji. Između zida i PREFA fasade zrak može cirkulirati, čime se odvodi nastajuća vlaga iza metalne fasade.

Tehničke informacije

Materijal:

Aluminij debljine 0,7 mm

Vidljiva strana:

Postupak plastifikacije Coil Coating

Stražnja strana:

Zaštitni lak

Veličina:

290 × 290 mm u položenoj površini

Težina:

1 m² = ca. 2,6 kg = 12 zidnih rombova 29 × 29

Polaganje:

Na punu oplatu (min. debljine 24 mm)

Pričvršćenje:

1 kom. patentnog učvršćivača po zidnom rombu 29 × 29 = 12 patentnih učvršćivača po m²

Izbor boja:

Raspoloživo u 9 boja (površina stucco)
isporuka moguća i u glatkoj izvedbi

Planiranje i primjena

Limari i arhitekti ovdje mogu preuzeti tekstove troškovnika za PREFA zidne rombove.

Posebna napomena za arhitektonske i projektantske urede: 3D i BIM podatke, kao i teksture naših proizvoda naći ćete ovdje: digitalno planiranje

Pribor

Odgovarajući PREFA pribor, poput početnih i završnih ploča, kao i početnih traka za fasade, upotpunjuje proizvod. Sve završne limove polagač uobičajeno reže iz dopunske trake koja je dostupna u odgovarajućoj boji u skladu sa zidnim rombom.

Potpun i detaljan popis PREFA pribora naći ćete u našem cjeniku (samo za izvođačke tvrtke).

Početna ploča za zidni romb 29 × 29

-

Završna ploča za zidni romb 29 × 29

-

Početna traka

Za krovnu šindru, zidne rombove i FX.12; 1800 × 158 × 1,00 mm, s izbušenim rupama

Učvršćivač za zidne rombove 250; 29×29

-

Pričvrsno sredstvo (aluminijski vijak)

Specijalni vijak za aluminijske potkonstrukcije s kaljenim samoreznim vrhom (crveni šiljasti završetak samo za ilustraciju).

Pričvrsno sredstvo (čelični vijak)

Specijalni vijak za čelične potkonstrukcije s kaljenim samoreznim vrhom (crveni šiljasti završetak samo za ilustraciju).