Moderna novogradnja s ravnim krovom - fasada gornjeg kata obložena je PREFA aluminijskim zidnim rombom 44 × 44 u antracit boji. Donji dio fasade je bijela žbuka.

Zidni romb 44 × 44

Fascinirajući oblik romba: veliki format 44 × 44 daje impresivne naglaske dokazanom ljuskastom izgledu.

+8
čitati dalje

PREFA zidni romb 44 × 44 impresionira svojom neznatnom težinom od 2,6 kg po kvadratnom metru podjednako kao i svojom učinkovotošću pri manipulaciji: integrirane pričvrsne lajsne (montažne lajsne) omogućuju brzu montažu na fasadu. Za jedan kvadratni metar potrebno je samo pet fasadnih elemenata. To štedi vrijeme i novac.

Rombovi u velikom formatu 44 × 44 cm daju zadivljujuće naglaske dokazanom „ljuskastom izgledu”. Fascinirajući oblik romba omogućuje relaizaciju moderno struktuiranog izgleda fasade. Svejedno  rabi li se kao dekorativni element na djelomičnoj površini ili kao veliki format za polaganje površine na fasadi, PREFA zidni romb 44 × 44 ostvaruje efekte u pogledu igre oblika i boja.

Detaljni prikaz PREFA aluminijskog zidnog romba 44 × 44 u P.10 kameno sivoj boji

Prednosti PREFA zidnog romba 44 × 44

 Ikona pogodnosti

Izravan montažni sustav

integrirana pričvrsna lajsna, zahvaljujući tome moguće je brže polaganje fasadnih rombova

 Ikona pogodnosti

Nehrđajući fasadni sustav otporan na vremenske utjecaje

40-godišnje jamstvo na materijal zahvaljujući materijalu aluminiju

 Ikona pogodnosti

Ovješena ventilirana fasada

bez kondenzacije, bez gomilanja topline

 Ikona pogodnosti

Izravan montažni sustav

integrirana pričvrsna lajsna, zahvaljujući tome moguće je brže polaganje fasadnih rombova

 Ikona pogodnosti

Nehrđajući fasadni sustav otporan na vremenske utjecaje

40-godišnje jamstvo na materijal zahvaljujući materijalu aluminiju

 Ikona pogodnosti

Ovješena ventilirana fasada

bez kondenzacije, bez gomilanja topline

 Ikona pogodnosti

Zaštita od požara

Razred reakcije na požar „A1” – negorivo

 Ikona pogodnosti

Dostupan u mnogobrojnim standardnim bojama

 Ikona pogodnosti

Zaštita od požara

Razred reakcije na požar „A1” – negorivo

 Ikona pogodnosti

Dostupan u mnogobrojnim standardnim bojama

Zidni romb 44 x 44 dostupan je u sljedećim bojama

PREFA zidni romb 44 × 44 dostupan je sa stucco površinom (utiskivanje strukture) i u mnogobrojnim standardnim bojama. Po želji je moguća i glatka izvedba.

Pregled boja (12)

Boja

Oznaka

~ RAL

01 Braun

P.10 smeđa

7013

02 Anthrazit

P.10 antracit

7016

03 Schwarz

P.10 crna

9005

04 Ziegelrot

P.10 ciglasto crvena

8004

05 Oxydrot

P.10 oksid crvena

3009

06 Moosgrün

P.10 mahovinasto zelena

6005

07 Hellgrau

P.10 svijetlo siva

7005

10 Prefaweiß

P.10 prefa bijela

9002

11 Nussbraun

P.10 orah smeđa

8019

12 Silbermetallic

srebrna metalik

9006

PREFA dunkelgrau ähnlich DB 703 oder RAL 7043

P.10 tamno siva

7043

43 Steingrau

P.10 kameno siva

7031

Napomene

  • Navedene vrijednosti RAL samo su približne vrijednosti (~), koje djelomično mogu jako odstupati od PREFA originalne boje i u određenim okolnostima ne moraju odražavati subjektivnu percepciju boje. 
  • Prije svega, za kvalitetu boje P.10 vrijednosti se zbog površinske strukture gotovo da i ne mogu definirati. Nadalje, boje iz PREFA fasadne kazete P.10 kameno siva, P.10 pješčano smeđa, P.10 patina zelena, prirodni hrast, patina siva, orah i bež-sivi hrast prilagođene su prirodnom koloritu boje, koji se sastoji od više tonova boje.
  • Trake & limovi natur aluminij: Promjene u izgledu površine nastale obradom ili utjecajem ekoloških uvjeta ne podliježu jamstvu. Molimo obratite pozornost i na specifikaciju.
  • Kod metalik boja mogu se javiti razlike u boji.
  • Za precizno određivanje boje dopunskih komponenti treba koristiti originalni uzorak.

Inspirirajte se referentnim objektima koji su već realizirani.

Primjenjiv kao vizualni vrhunac, zaštita izložene strane ili kao potpuna fasadna obloga. Oblikujte svoj novi vanjski zid aluminijskim fasadnim rombovima potpuno prema svojim individualnim željama i odaberite boju fasade iz široke palete boja.

Ovdje smo za vas saželi nekoliko savjeta i ideja za oblikovanje fasade. U našoj galeriji referenci, kao i galeriji sanacija naći ćete dodatne primjere upotrebe zidnih rombova.

Ovo bi vam se također moglo svidjeti. : Zidni romb 29 × 29 ili zidni romb 20 × 20

Pored zidnog romba velikog formata 44 × 44 imamo još dva dodatna i manja romba u svom asortimanu proizvoda: zidni romb 29 × 29 pričvršćuje se neizravno učvršćivačima, a zidni romb 20 × 20 izravno.

Ovaj snimak predškolske ustanove u Stockholmu pokazuje fasadu s velikim prozorskim površinama i ravnim krovom. Vanjska fasada obložena je fasadnim rombom 20x20 u smeđoj boji.

Imate li pitanja u vezi sa zidnim rombom 44 × 44?

Ako ste zainteresirani za PREFA aluminijske fasade, obratite se PREFA partneru u vašoj blizini. U tu svrhu možete upotrijebiti našu pretragu majstora na mrežnoj stranici.

PREFA nije fasada od žbuke nego visoko kvalitetna aluminijska fasada koja se montira kao ovješena fasada sa stražnjom ventilacijom.

Strah od hrđanja potpuno je neutemeljen jer aluminij ne može hrđati. Ako se površina PREFA aluminijske fasade ošteti, stvara se zaštitni oksidni sloj, zahvaljujući kojem trajnost PREFA fasade ostaje nepromijenjena.

PREFA fasade montiraju se kao ovješene fasade sa stražnjom ventilacijom. To znači da između aluminijske fasadne obloge i izolacije postoji razmak za stražnju ventilaciju. Ljeti, vrući zrak se ne može akumulirati iza fasade jer se zahvaljujući stražnjoj ventilaciji penje i takoreći odvodi. Zimi zbog ove konstrukcije nastaje toplinska zaštita budući da se u stražnjem ventilacijskom prostoru povećava toplinski prijelazni otpor. Ovaj međuspremnik temperature u stražnjem ventilacijskom sloju omogućava udobnu klimu u unutrašnjim prostorijama tijekom svih godišnjih doba.

PREFA fasada je krajnja vanjska zaštitna oplata Vaše kuće i istovremeno služi kao vizualni oblikovni element koji Vaš dom čini ljepšim. Ona ne treba samo lijepo izgledati, nego Vašem domu također nudi zaštitu od vjetra i vremenskih prilika. Osim toga, otporna PREFA aluminijska obloga zaštićuje slojeve koji se nalaze iza nje (nosiva konstrukcija, izolacija i podkonstrukcija) od vremenskih utjecaja. Budući da je Vaša PREFA fasada posebno otporna na vremenske utjecaje, možete desetljećima uživati u njezinom lijepom izgledu.

Treba obratiti pozornost da se PREFA fasadni proizvodi ne smiju pomiješati sa sendvič panelima ili drugih proizvodima s integriranom izolacijom, jer su oni isključivo specijalizirani za gore navedene funkcije (zaštita i vizualno oblikovanje). Ako i Vi želite imati visoko kvalitetnu PREFA fasadu od aluminija, školovano obrtničko poduzeće će se, osim vidljivog uljepšanja Vašeg doma PREFA fasadnom oblogom, također pobrinuti za odgovarajuću podkonstrukciju te, po želji, za odgovarajuću izolaciju.

Svi PREFA aluminijski fasadni sustavi izvode se kao ovješene ventilirane fasade. Radi se o stoljećima starom i oprobanom sustavu koji se svojom posebnom strukturom pozitivno odražava na klimu u prostoriji. Između zida i PREFA fasade zrak može cirkulirati, čime se odvodi nastajuća vlaga iza metalne fasade.

Tehničke informacije o zidnom rombu 44 × 44

Materijal:

Aluminij debljine 0,7 mm

Vidljiva strana:

Postupak plastifikacije Coil Coating

Stražnja strana:

Zaštitni lak

Veličina:

437 x 437 mm u položenoj površini

Težina:

1 m² = ca. 2,6 kg = 5,24 kom. zidnih rombova 44 × 44

Jedinica pakiranja:

Kutija s 42 kom. = 8 m²

Polaganje:

Na punu oplatu (min. debljine 24 mm)

Pričvršćenje:

direktno, pomoću 4 kom. PREFA užlijebljenih čavala 28/25

Planiranje i primjena

Limari i arhitekti ovdje mogu preuzeti tekstove natječaja i pojedinosti o PREFA zidnom rombu.

Posebna napomena za arhitektonske i projektantske urede: 3D i BIM podatke, kao i teksture naših proizvoda naći ćete ovdje: digitalno planiranje

Pribor

Odgovarajući PREFA pribor, poput početnih i završnih ploča, kao i početnih traka, zaokružuje proizvod. Sve završne limove polagač uobičajeno reže iz dopunske trake koja je dostupna u odgovarajućoj boji u skladu sa zidnim rombom.

Potpun i detaljan popis pribora naći ćete u našem cjeniku (samo za izvođačke tvrtke).

Početna ploča za zidni romb 44 × 44

-

Završna ploča za zidni romb 44 × 44

-

Početna traka

Za krovnu šindru, zidne rombove i FX.12; 1800 × 158 × 1,00 mm, s izbušenim rupama

Pričvrsno sredstvo (aluminijski vijak)

Specijalni vijak za aluminijske potkonstrukcije s kaljenim samoreznim vrhom (crveni šiljasti završetak samo za ilustraciju).

Pričvrsno sredstvo (čelični vijak)

Specijalni vijak za čelične potkonstrukcije s kaljenim samoreznim vrhom (crveni šiljasti završetak samo za ilustraciju).