U kojim bojama dolaze PREFA proizvodi?

Opsežan raspon boja PREFA uključuje različite boje kvalitete P.10, kao i mnoge druge standardne boje. Velika paleta boja nudi arhitektima, investitorima i izvođačima bezbrojne mogućnosti izvedbe lijepih visokokvalitetnih krovnih pokrova i fasadnih obloga.

Uz široku paletu boja, PREFA-ini fleksibilno obradivi, izdržljivi i nehrđajući proizvodi idealni su za obnovu krova i popravak fasada. Veliki izbor boja može se vrlo dobro kombinirati s postojećim elementima kuće (prozori, rolete, grilje, ograde, itd.). Na primjer, živite u regiji s brojnim krovovima pokrivenim crijepom? Tražite li visoko kvalitetni limeni krov s imitacijom crijepa? Tada je za vaš novi krov ili sanaciju krova idealan dugotrajan i lagan aluminijski krov otporan na oluje, koji je prekriven krovnim pločama PREFA u boji P.10 ciglasto crvena ili P.10 oksid crvena. Za obnovu vašeg krova. Krovni pokrov u imitaciji crijepa savršeno se uklapa među krovove pokrivene crijepom iz vašeg susjedstva, a istovremeno mala težina PREFA krovnog materijala neće nepotrebno opterećivati vašu krovnu konstrukciju. Osim toga, s visoko kvalitetnim P.10 premazom u boji ciglasto crvena ili oksid crvena također dobivate i 40-godišnje jamstvo na materijal i boju. S druge strane, PREFA-in širok raspon boja također vam omogućuje stvaranje upečatljivog naglaska – dopustite da vas inspirira naša galerija! PREFA proizvodi također su izvrsni za projekte novogradnje i nude gotovo beskonačne mogućnosti dizajna zahvaljujući jedinstvenim bojama i oblicima.

Pregled svih PREFA boja

P.10, sustav laka, koji još od 2010. kod PREFE jamči za još više kvalitete na krovu i fasadi.: P10? P 10? B10?

Već je 2010. godine PREFA uvela lak P.10 koji od tada PREFA proizvode čini još pouzdanijim i ljepšim. Vizualno, površina izgleda mat, a uz to je i postojana na UV zrake, promjene boje i vremenske nepogode. Površinska plastifikacija podnosi vanjske utjecaje i opterećenja, a osnovni materijal je lagan i stabilan, što kod projektiranja i izvedbe otvara brojne mogućnosti.

S P.10 postignuta je kvaliteta laka koja uslijed specijalne, samo pod mikroskopom vidljive strukture nabora u laku omogućuje nebrojene mikro refleksije i postojanost boje. Kod direktnog osunčanja, površina laka P.10 odaje plemenit izgled. Visokovrijedni sloj laka PREFA proizvoda je savitljiv i savršeno podnosi oscilacije temperature i vremenske utjecaje. Zbog kombinacije materijala aluminija i površinske obrade P.10, PREFA može dati 40 godišnje jamstvo na materijal i boju.

Raznovrsnost PREFA površinske obrade

Površinska obrada PREFA proizvoda je, ovisno o proizvodu, dobavljiva u glatkoj ili stucco izvedbi. Utiskivanjem stucco strukture koja se radi valjcima materijal se dodatno učvršćuje, čime aluminij postaje manje osjetljiv na tragove obrade, a time i jednostavniji za ugradnju.

Svi PREFA proizvodi malog formata za krov i fasadu (krovne ploče, krovna šindrakrovni rombovi, zidna šindra i zidni rombovi) standardno imaju stucco obradu površine, a na zahtjev su dobavljivi i u glatkoj izvedbi. Iznimka je krovni i fasadni panel FX.12 koji se nudi isključivo u glatkoj izvedbi. Rokove isporuke specijalnih izvedbi možete naći na odgovarajućim stranicama pojedinog proizvoda.

PREFA paleta boja u P.10 kvaliteti

Proizvodi u malom formatu raznih oblika (Krovna pločaKrovna ploča R.16Krovna šindraKrovna šindra DS.19RombZidna šindra i Zidni romb), Krovni panel FX.12 i Fasadni panel FX.12 te proizvodi sustava PrefalzSiding i Siding.X dostupni su u različitim P.10 bojama. Osim P. 10 lakova, dostupne su i razne druge standardne boje, kao i prirodni čisti aluminij. PREFA paleta boja nudi više od 25 različitih boja (ekskluzivni Falzonal), čija dostupnost varira ovisno o proizvodu. U kojim je bojama i kvaliteti boja dostupan proizvod, možete pročitati u donjoj tablici ili na odgovarajućoj stranici željenog proizvoda PREFA za krov ili fasadu. Osim toga, te informacije možete pronaći i u PREFA katalogu proizvoda, koji se može naručiti ovdje. Ostale posebne boje dostupne su u većim količinama na zahtjev. Obratite se za to svojoj PREFA osobi za kontakt.

Veliki dio PREFA proizvoda može se dobiti u P.10 bojama. Za raskošniji asortiman boja nudimo veliki izbor daljnjih standardnih boja u Duragloss 5000 kvaliteti, kao npr. omiljene fasadne kazete za oblogu zabata ili fasade u izgledu svijetlog ili tamnog drva. Nadalje, lim u traci Falzonal ima PvdF plastifikaciju površine (PolyvinylideneFluoride), a boja slonove kosti raspoloživa je s PP99 plasitfikacijom u boji (Polyamid/Polyurethan). Detaljnije o pojedinim postupcima plastifikacije možete pročitati ovdje.

Pregled dostupnih boja po proizvodu

Krovni žljebovi

Za izradu PREFA visećih žljebova, sandučastih žljebova i ležećih žljebova koristi se aluminij plastificiran u traci (Coil Coating), dok se kod kvadratnih cijevi koristi postupak plastifikacije prahom. PREFA krovni žljebovi nude se u klasičnim standardnim bojama ili u natur izvedbi. Po želji izrađujemo i specijalne boje, koje se uklapaju u ukupni kolorit vaše kuće. Kod žljebova u specijalnoj boji najčešće se primjenjuje postupak plastifikacije prahom.

Od proljeća 2019. nudimo naš PREFA sustav krovne odvodnje u bojama smeđa, antracit i svijetlo siva u kvaliteti boje P.10. Za sve naše proizvode s P.10 lakiranjem dobivate 40-godišnje jamstvo na materijal i boju.

PREFA Falzonal (plastifikacija u boji PvdF)

bijela, kositreno siva, bijela perla, golublje plava, svijetla slonova kost, mat svijetli cink,brnistra žuta, sivo zelena, opal zelena, smeđi eloxal, mat tamno siva, antracit siva, mat svijetlo siva, briljant metalik, pastel tirkizna, savana bež, ugljeno crvena, encian plava, svijetlo siva, rezeda zelena, rostfrei svijetli, mayagold, azurno plava, maslinasto zelena, metvica zelena, kvarc siva, kava smeđa, bakreno smeđa, starogradska crvena, starogradsko ružino drvo ružičasta, izblijedjeli prozirni lak, novi bakar, sivi aluminij, cink siva, tirkizno plava, karmin crvena, svijetla bronca

OPĆENITO


1 Boje P.10 kameno siva, P.10 pješčano smeđa, P.10 patina zelena, prirodni hrast, patina siva, orah i bež-sivi hrast su prilagođene prirodnom koloritu boje koje stoga podliježu samo malim odstupanjem u boji koja proizvodu daju prepoznatljiv karakter.
2 Promjene u izgledu površine nastale obradom ili utjecajem ekoloških uvjeta ne podliježu jamstvu. Molimo obratite pozornost i na specifikaciju.
3 Kod boja sa metalik efektom mogu se pojaviti razlike u boji.

 

POZOR

  • Navedene RAL-vrijednosti su samo pribižne vrijednosti [ ], koje djelomično mogu jako odstupati od PREFA originalne boje i koje eventualno ne odražavaju subjektivno viđenje boje.
  • Prije svega se za kvalitetu boje P.10 na osnovu površinske strukture jedva mogu definirati vrijednosti. Nadalje, boje P.10 kameno siva, P.10 pješčano smeđa, P.10 patina zelena, prirodni hrast, patina siva, orah i bež-sivi hrast prilagođene su prirodnom koloritu boje, koje se sastoje od više tonova boje.

Za točno određivanje boje komplementarnih dijelova potreban je uvijek originalni uzorak.