Catania WonderLAD: Referentni objekti

Uvod

Arhitektonski biro FRONTINITERRANA vlasnika Vittorija Frontinija i Antonina Terrana iz Firence dizajnirao je WonderLAD u Cataniji na Siciliji, mjesto za njegu i liječenje djece oboljele od raka. U duhu natječaja arhitektura je poput toplog zagrljaja te podupire oporavak, a istovremeno nudi inovativnost i održivost u gradnji.

Prizemna drvena zgrada korisne površine od 2000 m² ima bijelu ovojnicu izrađenu od sustava Prefalz i nalazi se na području od 2 ha. Arhitekti su se odlučili za poseban dizajn obloge s panelima različitih širina, što zgradi daje više dinamičnosti.

„Prednosti aluminijskih traka i limova tvrtke PREFA nisu relevantne samo za klimu u sjevernoj Europi, već i za mediteransku regiju. Materijal je nehrđajući, P.10 površine postojane boje podnose vanjske utjecaje i opterećenja. Otporne su na vremenske utjecaje i negorive. Riječ je o spoju estetike s tehnološkim inovacijama i održivošću, što nam je bilo potrebno na Siciliji“, objašnjava limar Piero Stanco.

Podaci i činjenice

Proizvod

Krovni sustav Prefalz, Fasadni sustav Prefalz

Boja

10 P.10 prefa bijela

Arhitekt

FRONTINITERRANA architects

Izvođači

LS Edil

Država

Italija

Mjesto

Catania

vrsta objekta

Javne zgrade i drugi objekti

Copyright

© PREFA | Croce & Wir

PREFALZ krov s falcom u P.10 cink sivoj s ležećim krovnim prozorom

Potražite inspiraciju: Dodatni objekti

Galerija sanacija: Objekti prije i nakon sanacije

Zahvaljujući maloj težini PREFA proizvoda sanacija krova i fasade postaje dječja igra. I sam vizualno-kozmetički zahvat puno doprinosi općem dojmu.

Galerija sanacija: Objekti prije i nakon sanacije

Kuća s garažom nakon sanacije krova PREFA krovnom pločom u antracit boji
Kuća prije sanacije krova PREFA krovnom pločom, dvostrešni krov i garaža