Koje su prednosti sustava zaštite od poplava PREFA?: Prednosti - zaštita od poplava

Mobilna zaštita od poplava tvrtke PREFA - sustav aluminijskih dasaka brane upotrebljava se kao zaštita objekata i okoliša. Ona je pouzdana barijera za vodu i mulj čak i u ekstremnim situacijama – i to od Dunava do Sjevernog mora. Lagane i robusne aluminijske daske brane koje se jednostavno montiraju slažu se jedna na drugu uz sustav utora i pera te se umeću između dvaju profila za pričvršćivanje ili stojećih elemenata, a u hitnom slučaju to može učiniti i samo jedna osoba. U tu se svrhu profili brtve posebnim, izmjenjivim gumenim brtvama te odozgo fiksiraju steznim elementom. Tako se u privatnom i komercijalnom području vrata, prozori, ograde, garaže, kolni prilazi, podrumska vrata, podrumski prozori te cjelokupne građevine i druge ugrožene površine mogu sigurno zaštititi od nadiruće poplave. Po potrebi se već postojeća zaštitna ograda nakon dodatnog statičkog mjerenja može proširiti i povisiti. PREFA zaštita od poplava može se brzo sastaviti i demontirati: ona je lagana, robusna, spremna za upotrebu u svakom trenutku te gotovo nevidljiva.

Od aluminija otpornog na lomljenje

Aluminij je otporan na lomljenje, ne hrđa, odolijeva vremenskim utjecajima te je usto vrlo lagan. Proizvod u hitnom slučaju osigurava brzu i jednostavnu montažu – a u slučaju nužde montirat ga može samo jedna osoba! Aluminij je praktična i sigurna alternativa pješčanim vrećama te drugim materijalima za zaštitu od poplava. Zidovi za zaštitu od poplava tvrtke PREFA pružaju potpunu sigurnost već pri umetanju prvih dasaka. Dođe li do dodatnog porasta razine vode, količina dasaka brane može se bez poteškoća povećati. Materijal se može 100-% reciklirati.

Fleksibilna upotreba elemenata

Rješenje za zaštitu od poplava PREFA montira se u hitnom slučaju te se zatim može sasvim jednostavno demontirati. Za potrebe fleksibilnog čuvanja tvrtka PREFA nudi zidni držač otporan na vremenske utjecaje, skladišni pokrov i kutni pokrov: time se omogućuje dobro skladištenje kada se sustav ne upotrebljava, zbog čega će zaštita od poplava biti spremna za upotrebu, no gotovo nevidljiva. Također, moguća je dugotrajna upotreba pri korištenju trajne podne brtve. Sustav je lagan i fleksibilan. On se može postaviti ispred, unutar ili iza otvora. Već postojeća zaštitna ograda može se, po potrebi, produljiti ili povisiti nakon dodatnog statičkog mjerenja.

Dostupno u različitim bojama

Nakon demontaže sustav za zaštitu od poplava gotovo je nevidljiv. Boja fiksno instaliranih profila za pričvršćivanje može se prilagoditi boji fasade, baš kao i daske brane do duljine od 3 metra. Sustav za zaštitu od poplava PREFA tako se može izvesti da bude vizualno atraktivan. Po želji su elementi dostupni u standardnim RAL bojama.