Od čega se sastoji PREFA sustav zaštite od poplava?: Komponente - zaštita od poplava

Detaljni nacrt sustava aluminijske zaštite od poplava PREFA s pojedinačnim komponentama
 1. PODNA BRTVA:
  Podna brtva u okviru zaštite od poplava osigurava brtvljenje između donje daske brane i podloge (tla). Ako se zaštita od poplava postavlja trajno, potrebno je upotrebljavati posebnu trajnu podnu brtvu.
   
 2. PODNA ČAHURA za SREDIŠNJI STUP
  Pričvrsnu napravu za zaštitu od poplava potrebno je zabetonirati. Podna čahura predstavlja zabetoniranu potkonstrukciju te mjesto za umetanje središnjeg stupa.
   
 3. DASKE BRANE
  Daskama brane nazivaju se oni profili sustava za zaštitu od poplava koji se umeću u zidne profile ili središnje stupove. Slaganje dasaka brane provodi se putem sustava utora i pera, pri čemu se profili brtve posebnim, izmjenjivim gumenim brtvama (brtvama dasaka brane) te odozgo fiksiraju steznim elementom.
   
 4. DRŽAČ ZA DASKE BRANE
  Element za čuvanje: najviše 6 komada dasaka brane može se u slučaju neupotrebe (ovisno o sustavu HWS) skladištiti u praktičnom držaču za daske brane. 
   
 5. SKLADIŠNI POKROV
  Element za čuvanje: štiti daske brane uskladištene u držaču od vremenskih utjecaja kao što je UV zračenje. Pojedinačni segmenti međusobno se vijčano pričvršćuju u jedan stabilan pokrov.
   
 6. SREDIŠNJI STUP s PODNOM ČAHUROM
  Kod zaštite od poplava na većim površinama upotrebljavaju se središnji stupovi. To su posebni stojeći elementi koji služe kao međustupovi. Stojeći elementi povezuju se s podnim čahurama zabetoniranima u tlu s pomoću bajunetnog zapora.
   
 7. PRITISNI ELEMENT
  Kao dodatna mjera kod vrlo velikih raspona sustava pritisni element pritišće daske brane i podnu brtvu (smještenu u sredini) prema dolje.
   
 8. STEZNI ELEMENT
  Stezni element kod zaštite od poplava služi stezanju dasaka brane. Time se fiksira položaj dasaka brane te se podna brtva pritišće o podlogu.
   
 9. ZIDNI PROFIL
  Element zaštite od poplava koji se fiksno ugrađuje u zidnu konstrukciju ili ispred, unutar ili u ravnini s otvorom.
   
 10. KUTNI POKROV / POKROV ZIDNOG PROFILA
  Prekriva zidni profil u slučaju neupotrebe kako bi otvor za umetanje dasaka brane ostao čist i spreman za upotrebu te kako bi se brtve zaštitile od UV zračenja.