Pretraživanje web mjesta (nakon slanja bit ćete preusmjereni na stranicu s rezultatima pretraživanja)

MOŽE LI SE PREFA KROV IZVESTI NA POKROVU IZ VALOVITIH PLOČA?

Jedno od najčešćih pitanja kod sanacije krova je, može li se PREFA krov izvesti i preko postojećeg pokrova iz valovitih ploča iz azbesta?

Tehnički je moguće, međutim, mi kao proizvođači ekološkog aluminijskog krova ne preporučamo tu vrstu sanacije. S obzirom da je najveći broj pokrova iz valovitih ploča na bazi zdravstveno štetnih azbestnih vlakana, treba paziti da se ta vlakna ne oslobode. Vlakna se oslobađaju prilikom bušenja i rezanja, kao i kod uznapredovale starosti materijala bez daljnjih utjecaja okoliša. Kada je materijal valovitih ploča jednom zaštićen aluminijskim pokrovom, proces isušivanja i starenja može se neometano nastaviti. Zbog toga u zdravstvenom i ekološkom smislu preporučamo da se takve opasnosti izbjegnu i materijal valovitih ploča koji sadrži azbest ukloni.

DEMONTAŽA

Demontaža materijala koji sadrži azbest zahtijeva angažman stručno osposobljene firme. Savezno udruženje limara i obrađivača bakra izdalo je početkom 2007. smjernice za postupanje s azbestcementom. u tim smjernicama se točno opisuje kako treba biti oprezan kod rada s azbestcementom i njegovog skladištenja. Najvažnije je spriječiti oslobađanje azbestne prašine (npr.: ne bušiti i rezati uređajima na velikim brzinama, ne „istresati“ potkrovne konstrukcije, ne koristiti tobogan za šutu itd.,…). Nadalje, odvoz s gradilišta treba biti bez prašenja u tzv. „Big Bag-ovima“.

NOVO POKRIVANJE

Novo pokrivanje starim valovitim pločama koje sadrže azbest je protuzakonito (prema 2003/18/EG „Smjernicama za postupanje s azbestom“ i „Zakonu o zabrani kemikalija“ §2 BGBl.Nr.447/2003).

DEPONIRANJE

Deponiranje valovitih ploča koje sadrže azbest radi se od Zakona o deponiranju 2008 na posebno za takav građevinski otpad opremljene deponije. Na otpadu prilikom otpremanja mora biti jasno označeno da sadrži azbest, a vlasnik deponije mora poduzeti odgovarajuće mjere za zbrinjavanje tog građevinskog otpada. Načelno treba težiti skladištenju bez prašenja.

182 KB SMJERNICE ZA POSTUPANJE S AZBESTCEMENTOM
ALUMINIJ KAO MATERIJAL

DUGOVJEČAN, RAZNOVRSTAN, EKOLOŠKI

Aluminij je za investitora idealan materijal. Ovdje se možete upoznati sa svim prednostima.

OTKRIJTE PREDNOSTI
PREFA FOTO SERVIS

VAŠA KUĆA U PREFA IZDANJU

Pomoću fotomontaže ćemo Vam pokazati kako lijepo Vaša kuća izgleda s PREFA krovom ili PREFA fasadom.

NA FOTO SERVIS
40 GODIŠNJE JAMSTVO

BESPLATNO NARUČITE

Kod Vas je već montiran PREFA krov ili PREFA fasada? Zatražite svoj besplatni jamstveni certifikat.

SADA NARUČITE
Kontakt