Pretraživanje web mjesta (nakon slanja bit ćete preusmjereni na stranicu s rezultatima pretraživanja)

KOJE SU SPECIFIČNOSTI MATERIJALA ALUMINIJA?

PROIZVODNJA ALUMINIJA

Razlikujemo primarni i sekundarni aluminij:

1. Primarni aluminij Aluminij se dobiva iz boksita, koji je nazvan prema svom nalazištu (Les Baux). Boksit se u pravilu sastoji 60% iz glinice, željeznog oksida i silicijevog dioksida. Glavna nalazišta: Južna Amerika, Australija i Afrika

  • Priprema boksita: Sirovi boksit se usitnjuje, suši i fino melje.
  • Dobivanje glinice iz boksita: Pomoću natrijevog hidroksida uklanjaju se neželjene primjese. Na taj način se u konačnici dobiva čista, bijela glinica (aluminijev oksid)
  • Redukcija glinice u aluminij elektrolizom: Glinica se rastvara u otopljenom kriolitu. Ova otopina se u elektrolitskim pećima istosmjernom strujom razlaže na svoje sastavne dijelove. Aluminij se skuplja na dnu, a oslobođeni kisik spaja se s ugljenim elektrodama u ugljični dioksid.


2. Sekundarni aluminij

Sekundarni aluminij sastoji se od recikliranog aluminija čijom preradom se dobiva novi aluminij. Troškovi recikliranja iznose ca. 5% od troškova proizvodnje primarnog aluminija.

ALUMINIJ I OKOLIŠ

Kod proizvodnje aluminija za PREFA proizvode velikim dijelom se koristi sekundarni aluminij. To znači, aluminij se do 100 % može reciklirati bez bitnog gubitka kvalitete! Zbog dugog životnog vijeka, bez potrebe za održavanjem, dobre mogućnosti recikliranja i male težine (transport) aluminij postiže izuzetno pozitivnu ekološku bilancu.

Informativni materijal

BESPLATNO NARUČITE PROSPEKTE

Pošta odlazi: Šaljemo vam PREFA brošure o PREFA proizvodima u E-mail poštanski pretinac ili direktno u Vaš poštanski sandučić. 

BESPLATNO NARUČITE
ALUMINIJ KAO MATERIJAL

DUGOVJEČAN, RAZNOVRSTAN, EKOLOŠKI

Aluminij je za investitora idealan materijal. Ovdje se možete upoznati sa svim prednostima.

OTKRIJTE PREDNOSTI
PREFA FOTO SERVIS

VAŠA KUĆA U PREFA IZDANJU

Pomoću fotomontaže ćemo Vam pokazati kako lijepo Vaša kuća izgleda s PREFA krovom ili PREFA fasadom.

NA FOTO SERVIS
Kontakt