Obiteljska kuċa u podmolniku - izazov lomova ploha

Prvi uvjet investitora je bio da kuća zadrži osnovi klasični dvostrešni krov, koji bi se lijepo uklopio u seosku idilu u kojoj se kuća nalazi. Također je trebala biti moderna, a iznad svega, investitor je želio dobro zaštićen objekt, ali definitivno ne na štetu izgleda naglasivši da kuća mora biti kvalitetna i lijepa. Kao što možete vidjeti na fotografijama, objekt ima neke posebne značajke; krov se nastavlja na fasadu i postoje vidljive granične fronte fasade i krova dok su oluci sakriveni. Sve je izrađeno od istog materijala, od PREFA Prefalz aluminijskih traka.

Prefalz trake su odabrane za izvedbu jer ne zahtijevaju održavanje. U principu, ovim materijalom može biti obučen cijeli objekt, što bi omogućilo potpunu zaštitu za ventilacijske kanale ali estetski dojam ne bi bio različit od uobičajenih fasada. Lomovi, razigranost i spoj ploha fasade i krova čini razliku. Samo produljenje krova na fasadu nije nešto revolucionarno, ali je u ovoj kući pravi izazov spajanje lomljenih ploha, između dva elementa na različitim kutovima i visinama. To je čini posebnom. Korištenjem PREFA Prfalz aluminijskih traka zadatak je bio mnogo lakši, jer materijal je vrhunske kvalitete. Prefalz je samom svojom legurom malo mekaniji a time fleksibilniji i podatniji od materijala koje nudi konkurencije; zapravo, stvoren je za takve izazove i arhitekti to vole. Omogućuje im da se slobodno izraze i na taj način stvaraju izuzetno zanimljive objekte.

Kralj Janez s.p., ovlašteni PREFA izvođač, iz Tržiča, dodao je: „Vi to na prvi pogled ne možete vidjeti, ali objekt je bio pravi izazov, što komplicira zadatak. Ali uspjeli smo. Prilikom izvedbe u obzir su uzete sve smjernice tvrtke PREFA, tako da Prefalz trake mogu disati i u potpunosti se brinu za održivost ".

PREFA se vodi sljedećim načelom: Nema sumnje da li se može, jedino je pitanje kako. Dakle, naši konzultanti pružaju podršku i od samog početka nalaze i predlažu rješenja - tako da čak i nerealna očekivanja postaju stvarnost. Stoga je najbolje uključiti PREFA stručnjake već u fazi planiranja, jer sva pitanja i zahtjevi rješavaju se unaprijed, čime se štedi vrijeme i nema zastoja na gradilištu.

I zato, da bi zadovoljstva kupaca bilo sto posto, svi naši partneri, uz intenzivnu početnu obuku provode redovna obrazovanja i stručna savjetovanja, no sami vole naglasiti kako na svakom projektu nauče nešto novo.